Osebna orodja
Nahajate se tu: Domov Novice 40 dni BREZ alkohola - začeli smo 14. februarja

40 dni BREZ alkohola - začeli smo 14. februarja

14. februarja se je začela akcija "40 dni brez alkohola". Trajala bo najmanj do 31. marca. Letos bo poseben poudarek na mladih s podnaslovom »Mlad, vesel in pogumen« . Vabimo vas, da se nam v tem času pridružite in ne pijete ali ponujate alkohola in s tem simbolno izrazite solidarnost z vsemi, ki se trudijo rešiti iz težav, ki jih imajo zaradi alkohola in z vsemi njihovimi bližnjimi, ki trpijo zaradi bolezni, ki so posledica alkohola, zaradi nesreč na cestah in zaradi nasilja v družinah. Tudi mi se ponovno pridružujemo tej akciji in jo podpiramo! Seveda vztrajanju 40 dni brez alkohola ne sme slediti povečano pitje alkohola, da bi nadoknadili nepopite količine v času posta.

Kaj
Kdaj 14.02.2018 00:00 do
31.03.2018 23:55
Kje celotna Slovenija
Dodaj dogodek v koledar vCal
iCal

V teh 40 dneh se boste lahko zamislili nad svojim pitjem in ugotovili, ali zlahka preživite vsaj 40 dni brez alkohola. Smiselno je, da tudi po tej akciji, če se boste odločili, da boste spet pili alkoholne pijače, upoštevate meje manj tveganega pitja. Za več informacij o tej akciji obiščite spletno stran http://brezalkohola.si. Za bolj natančno oceno svojega pitja alkohola, pa izpolnite naš anonimni vprašalnik in dobili boste odgovor.

Prilagamo povezavo na tonski posnetek novinarske konference ob začetku akcije: "posnetek"  in na izjavo mladega Tima Gajserja, ambasadorja naše akcije: "izjava".

Moje pitje alkohola
Ali poveste svojemu zdravniku ali medicinski sestri podatek o svojem pitju alkohola?

Glasovi: 1298