Osebna orodja
Nahajate se tu: Domov Novice

Novice

40 dni BREZ alkohola - od 14. februarja do 30. marca 2024

14. februarja se je začela tradicionalna akcija "40 dni brez alkohola", ki bo trajala do 30. marca.
Letošnje geslo je "VIR VESELJA IN POVEZANOSTI". Letošnja ambasadorka akcije je naša glasbenica in pevka MONIKA AVSENIK.
S tem geslom sporočamo, da lahko vsak izmed nas izbere življenje brez alkohola in je v trezni opojnosti lahko vir veselja sebi in drugim in spodbuda za povezanost v našem vsakdanu tako doma, kot tudi v družbi, na delu.
Želimo si, da bi se znali veseliti brez alkohola tako v domačem in družinskem okolju, kot tudi med prijatelji in v družabnem okolju.
Vabimo vas, da se v teh dneh odpoveste alkoholu iz solidarnosti z mnogimi ljudmi, ki trpijo zaradi alkohola, hkrati s tem pa tudi sebi zmanjšate potencialno škodo, ki vam jo lahko povzroči alkohol.

Preberi več

"0,0 šofer" - vseslovenska in vseevropska akcija

Z akcijo "0,0 šofer - trezna odločitev" skušamo spodbuditi vse voznike in druge udeležence v prometu, da upoštevajo osnovno pravilo: "ALKOHOL, DROGE IN PROMET NE SODIJO SKUPAJ !"
S tem želimo zmanjšati število prometnih nezgod zaradi alkohola, prepovedanih drog in drugih snovi, ki delujejo na duševnost. Še vedno velja:
"KADAR VOZIŠ, NE PIJ ALKOHOLA IN NE UPORABLJAJ DRUGIH DROG; KADAR PIJEŠ, NE VOZI !"

Preberi več

Radijski oglas

V sodelovanju z Janezom Hočevarjem (Rifle) in Tadejem Vasletom smo pripravili zanimiva radijska oglasa - vabili.

Preberi več

nova internetna stran www.infomosa.si

Fakulteta za družbene vede je v sodelovanju z Inštitutom za varovanje zdravja in Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani v okviru projekta MOSA (Mobilizacija skupnosti za odgovornejši odnos do alkohola) v ta namen postavila spletni portal www.infomosa.si, ki ponuja vpogled v vse preventivne programe na tem področju.

Preberi več

Vpliv alkohola na vožnjo vozila

Alkohol negativno vpliva na zmožnost za vožnjo pri mnogih ljudeh že v koncentraciji, ki je nižja od zakonsko dovoljene za voznike "amaterje".

Preberi več

Pitje mojega prijatelja, prijateljice
Ali imaš prijatelja - prijateljico, ki pije preveč alkohola?






Glasovi: 587