Osebna orodja
Nahajate se tu: Domov Novice

Novice

40 dni BREZ alkohola - začeli smo 14. februarja

14. februarja se je začela akcija "40 dni brez alkohola". Trajala bo najmanj do 31. marca. Letos bo poseben poudarek na mladih s podnaslovom »Mlad, vesel in pogumen« . Vabimo vas, da se nam v tem času pridružite in ne pijete ali ponujate alkohola in s tem simbolno izrazite solidarnost z vsemi, ki se trudijo rešiti iz težav, ki jih imajo zaradi alkohola in z vsemi njihovimi bližnjimi, ki trpijo zaradi bolezni, ki so posledica alkohola, zaradi nesreč na cestah in zaradi nasilja v družinah.
Tudi mi se ponovno pridružujemo tej akciji in jo podpiramo!
Seveda vztrajanju 40 dni brez alkohola ne sme slediti povečano pitje alkohola, da bi nadoknadili nepopite količine v času posta.

Preberi več

spletna anketa Javne agencije RS za varnost v prometu

Raziskava o uporabi drog, alkohola in drugih psihoaktivnih snovi med vožnjo motornega vozila

Preberi več

"0,0 šofer" - vseslovenska in vseevropska akcija

Z akcijo "0,0 šofer - trezna odločitev" skušamo spodbuditi vse voznike in druge udeležence v prometu, da upoštevajo osnovno pravilo: "ALKOHOL, DROGE IN PROMET NE SODIJO SKUPAJ !"
S tem želimo zmanjšati število prometnih nezgod zaradi alkohola, prepovedanih drog in drugih snovi, ki delujejo na duševnost. Še vedno velja:
"KADAR VOZIŠ, NE PIJ ALKOHOLA IN NE UPORABLJAJ DRUGIH DROG; KADAR PIJEŠ, NE VOZI !"

Preberi več

Radijski oglas

V sodelovanju z Janezom Hočevarjem (Rifle) in Tadejem Vasletom smo pripravili zanimiva radijska oglasa - vabili.

Preberi več

3. nacionalna konferenca o alkoholni politiki

3. nacionalna konferenca o alkoholni politiki

14. in 15. 1. je potekala 3. nacionalna konferenca o alkoholni politiki, ki smo se je udeležili tudi s projektom Sporočilo v steklenici in sodelovali na MOSA tržnici. Več si lahko preberete na http://www.infomosa.si/.

Preberi več

nova internetna stran www.infomosa.si

Fakulteta za družbene vede je v sodelovanju z Inštitutom za varovanje zdravja in Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani v okviru projekta MOSA (Mobilizacija skupnosti za odgovornejši odnos do alkohola) v ta namen postavila spletni portal www.infomosa.si, ki ponuja vpogled v vse preventivne programe na tem področju.

Preberi več

Vpliv alkohola na vožnjo vozila

Alkohol negativno vpliva na zmožnost za vožnjo pri mnogih ljudeh že v koncentraciji, ki je nižja od zakonsko dovoljene za voznike "amaterje".

Preberi več

Moje pitje alkohola
Ali poveste svojemu zdravniku ali medicinski sestri podatek o svojem pitju alkohola?

Glasovi: 1322