Osebna orodja
Nahajate se tu: Domov O projektu Namen in cilji projekta

Namen in cilji projekta

Namen projekta SPOROČILO V STEKLENICI je zmanjševanje rabe alkohola in zmanjševanje škodljivih posledic rabe alkohola med prebivalci Slovenije, tako mladimi kot odraslimi vseh družbenih slojev.

Cilji so informiranje, izobraževanje in osveščanje ljudi (in tudi strokovne javnosti) o alkoholu, njegovih učinkih in škodi, ki jo povzroča, značilnostih abstinence, manj tveganega, tveganega in škodljivega pitja, zasvojenosti z alkoholom, spodbujanje k zadovoljnemu življenju brez alkohola in k zmanjšanju pitja, s tem pa tudi spreminjanju stališč in odnosa do alkohola, rabe alkohola ter do posledic pitja.
Projekt izvaja Katedra za družinsko medicino MEDICINSKE FAKULTETE na Univerzi v Ljubljani; vodja projekta je prof. prim. dr. Marko Kolšek, sodelavka je psihologinja Maša Serec. Z nami največ sodeluje Akademija za likovno umetnost, Oddelek za oblikovanje s prof. Radovanom Jenkom. Sodelujemo tudi s Fakulteto za socialno delo, študenti drugih fakultet, mnogimi inštitucijami, organizacijami in podjetji (KLIKNI: Sofinancerji, sponzorji, donatorji in podporniki).

Eden najpomembnejših delov te spletne strani je ANONIMNI VPRAŠALNIK, ki vam bo pomagal, da boste lahko sami ocenili svoje pitje alkohola. Vzel vam bo 5 do 10 minut časa. Na koncu vprašalnika dobite podrobno povratno sporočilo, ki ustreza vašim odgovorom.
Poleg tega vam ponujamo strokovne podatke o samem alkoholu, posledicah, ki jih povzroča alkohol, strokovna priporočila, izdelke, ponujamo vam možnost postavljanja vprašanj, na katera vam bomo odgovorili, in še kaj.

Moje pitje alkohola
Ali poveste svojemu zdravniku ali medicinski sestri podatek o svojem pitju alkohola?

Glasovi: 974