Osebna orodja
Nahajate se tu: Domov Novice

Novice

40 dni BREZ alkohola - ALI SI UPAŠ? - z manj ali nič alkohola

Od 5. marca do 19. aprila 2014 je ponovno potekala že tradicionalna akcija "40 dni brez alkohola" - letos z geslom: "Ali si upaš" - z manj ali nič alkohola" , ko ste lahko s pridružitvijo tej pobudi simbolno izrazili solidarnost z vsemi, ki se trudijo rešiti iz težav, ki jih imajo zaradi alkohola in z vsemi njihovimi bližnjimi, ki trpijo zaradi bolezni, ki so posledica alkohola, zaradi nesreč na cestah in zaradi nasilja v družinah.
Tudi mi smo se pridružili tej akciji in jo podprli!

Preberi več

"0,0 šofer- Trezna odločitev" - vseslovenska akcija

Akcija "0,0 šofer - Trezna odločitev" nas stalno spominja, da alkohol in promet ne sodita skupaj. "KADAR VOZIŠ, NE PIJ ALKOHOLA; KADAR PIJEŠ, NE VOZI!"

Preberi več

Projekt Sporočilo v steklenici na okrogli mizi Zavoda 112

Projekt Sporočilo v steklenici na okrogli mizi Zavoda 112

Projekt Sporočilo v steklenici se je v petek, 6. 12. udeležil okrogle mize Zavoda 112 Ekonomski in socialni vidiki zasvojenosti z alkoholom

Preberi več

Radijski oglas

V sodelovanju z Janezom Hočevarjem (Rifle) in Tadejem Vasletom smo pripravili zanimiva radijska oglasa - vabili.

Preberi več

Študentska arena 2013

Študentska arena 2013

Tudi letos smo z našim projektom Sporočilo v steklenici sodelovali med 22. in 24. oktobrom na Študentski areni na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Preberi več

nova internetna stran www.infomosa.si

Fakulteta za družbene vede je v sodelovanju z Inštitutom za varovanje zdravja in Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani v okviru projekta MOSA (Mobilizacija skupnosti za odgovornejši odnos do alkohola) v ta namen postavila spletni portal www.infomosa.si, ki ponuja vpogled v vse preventivne programe na tem področju.

Preberi več

Vpliv alkohola na vožnjo vozila

Alkohol negativno vpliva na zmožnost za vožnjo pri mnogih ljudeh že v koncentraciji, ki je nižja od zakonsko dovoljene za voznike "amaterje".

Preberi več

Bi uporabljali spletni dnevnik pitja?
Ali bi uporabljali spletni dnevnik pitja, s katerim bi lahko spremljali svoje pitje alkohola?
Glasovi: 214